Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли проблем колата ми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Привет колега, незнам дали не храниш малко по високи очаквания от предписаните за колата си...
    ............максималната ти скорост по книжка е 188 км/ч...колко искаш да може да вдига...нали е и стар таралясник колата ти.....мойта вдига докъм 4-4200 оборота, което е 200-210км/ч...което си е и в рамките на конструктивната и скорост - 208 км/ч, и в този режим си има динамиката...
    ......това,че е турбо-дизел и то комън рейл мотор...не е зле,но не е и някаква магия...при изпреварване няма нищо магическо, че да дадеш газ-и да се изстреляш....за да имаш ряз на дадена предавка знаеш, трябва поне да си в обороти....не можеш да очакваш да си в обороти под макс.върт.момент, и подавайки газ -колата ти да литне... ако си на висока предавка и нямаш обороти - знаеш, че почити винаги се слиза предавка надолу за да влезеш в обороти...пък и що ли ти го пиша всичко това ...
    ......относно дебитомера...не винаги е за смяна - направи си качествена диагностика и там се вижда цялостната му работа,респ.и дали е за смяна.....аз имам 2 дизела, и двата са си със "внесените " дебитомери, и вече доста време няма проблем...даже и при двете коли съм пробвал с нови дебитомери...само пробно - няма разлика от наличните...затова и не съм ги сменял...
    ......при палене....дизелака не вдига чак такива подчертани обороти както е при бензинките на"автоматичен смукач"
    Моя съвет е: ...за основна преценка-виж първо някъде/например в ауто-италия/..да ти видят действителните километри - за да придобиеш реална представа за изхарченият ресурс от двигателят ти, и после си измери компресията дали е в норми....и чак тогава се чуди-кво прави,или кво не прави колата ти;
    Иначе има един куп дреболии,заради които може да не можеш да вдигнеш още 5-10-до 15 км/ч над наличните...те са дреболии-но са факт;Примерно: налягане в гумите ти-меки гуми-са загуби; реглаж предница - много отворена или затворена - са загуби; скоростна кутия- в добро състояние ли е и с ново масло ли е , или е някаква каша дето никога не е сменяна; катализатора ти запушен ли е,или доколко е запушен; херметичността на въздуховодите добре ли е...и т.н. итн...но това са елементарни неща, които надявам се знаеш...поздрави,успех...
    156-2.4-JTD-99;
    156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Да не пускам нова тема, пиша тук. Колата от подписа, вчера 3 пъти на прав участък я пробвах 0-100км/ч, ма май не върви , особено след 80км/ч Първа втора трета, веднъж до 4200-500, веднъж до 5000 оборота.. под 11.5 до 12сек не можах да падна. По книжка е 10.5. Сменях масла и филтри преди 1000км, останалите консумативи преди 10000км.. със зимните гуми съм. Дебитомер? Катализатор? Лятото го гледаха дебитомера и казаха "бе май е ок" в сервиза дето е на караулката на горубляне и околомръсното.. Или всичко си е ок и проблема е че не умея да карам Дайте мнение..
      Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Comment

Колега най лесно можеш да пробваш като откачиш буксата на дебитомера ако се оправи сменяй
        А иначе за макс скорост аз на мойта съм правил 220 по показанията на таблото с гими 185.65.15 с 205.60.15 пак толкова
        Тва беша миналата година на връшане от феста с нафта от ОМВ-премиум
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

незнам за вас колеги но мойта на 2-ра прави 100,3-та-150,4-та-190 и на 5 200 сам и дигал защото за повече ме беше шубе ,според вас варвили щот на мене мисе струва че неще,а и много мудно се набира
          Mercedes W202 - 200kompressor 99'
          Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
          Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

От това ,че ти се струва ,че е малко мудна ние как да разберем дали върви !?
            Alfa156 Against All

Comment

абе незнам ама май много почна дамисе струва можеби така сисе набира,твоята колко ги прави на 2-ра,3-та,4-та,даси направа сметка колко ми варви мойта
              Mercedes W202 - 200kompressor 99'
              Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
              Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от mll
                Привет колега, незнам дали не храниш малко по високи очаквания от предписаните за колата си...
                Примерно: налягане в гумите ти-меки гуми-са загуби; реглаж предница - много отворена или затворена - са загуби; скоростна кутия- в добро състояние ли е и с ново масло ли е , или е някаква каша дето никога не е сменяна; катализатора ти запушен ли е,или доколко е запушен; херметичността на въздуховодите добре ли е...и т.н. итн...но това са елементарни неща, които надявам се знаеш...поздрави,успех...
                Благодаря за отговора.
                И аз незнам какво да очаквам точно от колата.... и затова питам. Колата я карам от Декември, на 136000км и не е барана - в това съм сигурен.
                В нашия малък град има само един сервиз със що-годе свястна диагностика за Алфа и тя показва че с дебитомера всичко е наред. Имаше проблем с паленето - показа подгряващи свещи и аз ги смених.
                Гумите ми са нови - Дебица, купени също Януари и ги карам на 2,1-2,2 атм. Съответно и маслото го смених със Селения. Смених всички видове ремъци, ролка и филтри. За катализатора не мога да прценя и за въздуховодите - също.
                Не мога да преценя - някои колеги казват че със същия модел кола и к.с. вдигат над 200км/ч, затова се чудя дали на моята всичко и е както трябва
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16v Lusso 2007

Comment

Първоначално публикувано от buldan
                  Не мога да преценя - някои колеги казват че със същия модел кола и к.с. вдигат над 200км/ч, затова се чудя дали на моята всичко и е както трябва
                  колега, със същия модел съм като гледам, при мен в книжката пише максимална скорост 188км/ч.. няма как да стане повече освен с бъзикане на електрониката /чип/ според мен
                  Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Comment

Някой може ли да ми даде някакъв отговор защо старата ми кола (Алфа-155 1,9 TD, 96 к.с. 1996г) набираше доста по-добре отколкото сегашната, която е със същите ТТДанни, но е 105 к.с.?

Comment

Днес махнах буксата, която свързва дебитомера и колата буквално полудя. Това означава че със сигурност имам нужда от нов дебитомер.
                      Искам да попитам има ли някакъв проблем, докато се снабдя с нов - да карам по този начин? До какво би довело това? Видях вече че при даване на пълна гас колата пуши повече. С повредения дебитомер ми даде разход 6,5/100 с дизел от ЛукОйл. Ще има ли някаква разлика в разхода ако карам без дебитомер?

Comment

един приятел с кадет 84-та зареди миналата зима на лукойл, качихме се на витоша на вила, сутринта горивната помпа маркучи тръби там квото е до и резервоара замръзнали! Разтопи леда на газов котлон. Познай ако имаше някав бензин в тая помпа дали нямаше да бъде с опърлени пръсти. Само че не беше ест
                        по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Working...
                        X